Smygläsning av sms

april 9, 2007 at 12:15 e m (Uncategorized)

Enligt en undersökning i Aftonbladet (gjord i England) så smygläser halva befolkningen sin partners sms. I åldersgruppen 25-43 så är siffran 77%. De citerar också en typisk förklaring: ”Jag vill ju bara veta om det är hans förra flickvän som hör av sig.”

Jesus Kristus. Består verkligen en så stor del av befolkning av personer som beter sig på det sättet? Tydligen. Ingen heder alls (och då menar jag riktig heder, inte primitiva kulturers mörda-dina-barn heder.)

Om man vill veta vem som partern kommunicerar med så får man väl fråga. Om man inte litar på honom/henne så har man antingen problem med tillit (vilket inte gör det rätt att smygläsa sms) eller så har partern faktiskt visat sig vara opålitlig (och i så fall så får man nog överväga att göra slut istället).

I synnerhet ogillar jag folk som gör dessa saker med en slags självrättfärdighet. Någon som spionerar men skäms för det skulle det kanske gå att förlåta, men någon som spionerar (läser partnerns sms och epost etc) och inte ser något direkt fel med det är moraliskt korrupt och bör fördömas och undvikas.

Annonser
%d bloggare gillar detta: