Intifada i Rosengård?

april 16, 2007 at 1:08 e m (Uncategorized)

Sveriges muslimtätaste område Rosengård har de senaste dagarna drabbats av våld som liknar det våld som intifadan i Frankrike har medfört — bränder, stenkastning på poliser (och brandmän), misshandel. Se t ex här, här och här. Misshandeln i fråga utfördes av sex personer mot en 17-åring och var så grov att han fick livshotande skador (utan operation hade han inte klarat sig, och han ligger för närvarande nedsövd i respirator).

Annonser

4 kommentarer

 1. Mr Ö said,

  Intifada är väl kanske att ta i. Missnöje verkar finnas i Rosengård. Men över vad. Varför gängmisshandla ngn till nästan döds? Varför bränna ned sitt egna närområde? Varför???

 2. Engelbrektsson said,

  Kanske är att ta i att använda uttrycket intifada ja, men att se det som en slags del i ett lågskaligt jihad är inte helt långsökt enligt mig.

 3. noquarter said,

  Intifada är än så länge nog att ta i, men jag tror att det vi ser är början på något som kommer att växa.

  Mina tankar om ‘varför’ är något som jag kommer att återkomma till i senare inlägg.

 4. Ingrid Arts said,

  Det är otäckt att det ska vara så här i vårt land Sverige. Det är mer som krig. Man sörjer över 30 döda i USA. Det är fruktansvärt men vi måste också räkna med varje individ, inte gå efter antalet sargade eller dödade. Varje mord och misshandel är en katastrof för oss som individer oavsett om jag själv eller någon annan drabbas.Vårt måste genomgå en sinnesändring från hjärteroten. Där behövs sann utgivande kärlek med livet som insats och Gudomlig kraft för att genomföra.

Comments are closed.

%d bloggare gillar detta: