Islam i Europa

april 23, 2007 at 8:39 e m (Uncategorized)

I en debattartikel i svd rycker Iam Buruma (i översättning av Lars Ryding) ut till försvar av muslimer och Islam i Europa.

Han påstår att ”en liberal demokrati går att förena med Islam”.

Det är i bästa fall en öppen fråga. Islamska nationer i världen ger ingen hoppfull bild, inte heller Islams historia eller koranen och haditerna. Den blodtörstige krigsherren Mohammed anses inom Islam vara en förebild.

Det enda argumentet för att detta skulle vara möjligt som anges är Indonesien, även om textförfattaren medger att det inte är en ”fullständigt framgång”.

Indonesien, den nation som var i media för ett tag sedan efter att det framkommit att biståndspengar har hamnat hos indonesiska islamister, där de bland annat använts till att finansiera offentlig piskning av kvinnor. För brott som att inte klä sig muslimskt. Jihad Watch rapporterar regelbundet om de många islamrelaterade problem som Indonesien har.

Jag betvivlar inte att det finns goda muslimer, men varken de eller vi har något att vinna på en eftergiven hållning.

Här är vers 4:34 från Koranen:

Men are in charge of women, as Allah has made one of them superior to the other, and because men spend their wealth for the women; so virtuous women are the reverent ones, guarding behind their husbands the way Allah has decreed guarding; and the women from whom you fear disobedience, advise them and do not cohabit with them, and beat them; then if they obey you, do not seek to do injustice to them; indeed Allah is Supreme, Great. (min fetstil)

Uppdatering: Enligt Dick Erixon är översättningen av artikeln förvanskad till att bli mer pro-islamsk och mindre vänsterkritisk. Läs hans inlägg om saken här.

Annonser

4 kommentarer

 1. Mia said,

  Det där citatet är ju hets mot folkgrupp, egentligen.

 2. noquarter said,

  Ja. För att kommentera kort. : ) Fast lagen om hets mot folkgrupp borde egentligen skrotas.

 3. Amna said,

  Jag fattar inte att du skrev sådär. Det visar bara hur okunnig du är. tror du att 1,5 miljard människor lever så.
  Om du verkligen hade tagit dig tid att läsa en bok om profeten Muhammed hade du säkert inte kallat honom blodtörstig, för krig var inte det som han tyckte om.

  Många muslimer kallar sig för muslimer men praktiserar inte Islam, där ligger felet.

 4. NQ said,

  Det är ett problem att många muslimer och apologeter helt förnekar att det finns delar av Islam som är problematiska.

Comments are closed.

%d bloggare gillar detta: