skatt och sånt

april 28, 2007 at 1:17 f m (Uncategorized)

Vård och skola saknar resurser, ändå räcker skattemedlen tydligen till att ge bidrag till islamska fundamentalister: länk.

För ”samtal och dialog är bättre än stängda dörrar.” (‘Dialog’ måste vara vår tids mest trötta klyscha – den används ofta bara som billigt sätt att inge positiva känslor i lyssnaren). Jag förmodar att det är omöjligt att föra dialog utan bidrag. Ombudsmannen för det bidragsgivande förbundet medger att han inte vet ”exakt vad föreningen håller på med och förkunnar”.

Det handlar inte om en särskilt stor summa i just det här fallet, men så är detta bara ett litet exempel på vad skattemedel kan gå till. När en stor andel av befolkningens pengar hamnar i politiker och byråkraters händer så kommer också en stor mängd pengar att gå till onödigheter, skräp och rent destruktiva saker. Det är närmast en lag. (Förstås, vad som är onödigheter och skräp för mig kan vara viktigt för någon annan – men skippa då alla bidrag till dessa aktiviteter och företeelser och låt folk betala mindre i skatt, så kan var och en själva välja vad de ska lägga sina pengar på.)

Annonser
%d bloggare gillar detta: