Mikael Wiehe och Danmark

maj 11, 2007 at 6:14 f m (Uncategorized)

Mikael Wiehe kritiserade under ett tal Danmarks invandringspolitik, specifikt de lagar i Danmark som begränsar nyblivna danskars möjlighet att gifta sig med personer från sina hemländer. Som Mikael Wiehe korrekt påpekar så innebär det att många av dessa par istället flyttar till Malmö.

Det finns en enkel orsak till att Danmark har denna begränsning: det omfattande problem med tvångsgifte som förekommer inom vissa grupper av immigranter. Till skillnad mot Sverige så tar Danmark dessa problem på allvar.

DN hade för ett tag sedan en artikel om hur det går för dessa par i Malmö. Artikeln heter ”Danskt kvinnovåld flyttade till Malmö”, och finns här. Så här inleds den:

”Danska fall” upptar hälften av platserna för misshandlade kvinnor på Kriscentrum i Malmö. Det handlar om kvinnor som gift sig med danska medborgare av utländsk härkomst. Den skärpta danska utlänningslagen har gjort att många flyttar till Malmö för att gifta sig.

Dessa män slår sina tvångsgiftna fruar sönder och samman. Kvinnorna utsätts för ”psykiskt, fysiskt och sexuellt våld. Grovt våld.”

Danmark försöker göra något åt dessa problem, medan Sverige, med personer som Mikael Wiehe i spetsen, istället arbetar för mer tvångsgifte, misshandel och våldtäkt.

Annonser
%d bloggare gillar detta: