sharia

juli 15, 2007 at 12:35 e m (islam)

Jag är inte den första bloggaren att uppmärksamma denna artikel, om den muslimske skolchefen i Järfälla som förespråkar islamsk lag, sharia. Bland annat ska det vara dödsstraff på otrohet.

Ingen borde förvånas över att en muslim förespråkar muslimsk lag, eller att de arbetar för att förändra våra samhällen i den riktningen. Se gärna den brittiska dokumentären Dispatches: Undercover Mosque (finns här) . Med dold kamera har de filmat vad muslimer ägnar sig åt i sina moskèer. Populära och lovordade (av bland annat Tony Blair) moskéer har populära föreläsare som förklarar att muslimer ska leva som en stat i staten (och följa egna lagar istället för värdlandets), att det ska finnas en muslimsk polis som dödar alla som inte ber fem gånger om dagen, att homosexuella ska dödas, att icke-muslimer är fiender till muslimer, att muslimer ska ta över en dag. De säger faktiskt det rakt ut — en dag ska de ta över våra samhällen och tvinga oss till underkastelse (vi får valet att konvertera, leva som dhimmis, eller dödas).

Den viktiga poängen är att detta är aktivitet som pågår i vanliga och populära moskéer, inte i hemliga källare. Många muslimer kanske tar avstånd ifrån terrorism, men det finns många andra sätt, mer effektiva, att arbeta för att införa sharia och demolera våra samhällen.

Kanske kan den här artikeln symboliskt illustrera vad som väntar våra samhällen om vi inte frammanar tillräckligt med motstånd. Om en kvinna i Sverige som blev gängvåldtagen utanför en kyrka, av män som pratade ett främmande språk. Det illustrerar också aningslösheten hos gemene man. Härnösands domprost beskriver det som ett konstigt val av plats att våldta på.

Kanske. Eller kanske ett logisk val, beroende på vilka förövarna är och vilken målsättning de har. Unga muslimska män (inte alla, förstås) är ökända för att trakassera svenska tjejer, kalla dem horor och förklara att det inte är så farligt att våldta en svennehora.

Läs gärna Fjordmans Muslim Violence — Crime or Jihad?

Annonser

4 kommentarer

 1. Gustafsson said,

  Intressant blogg! Jag kikar in ibland!

 2. NQ said,

  Du är välkommen. Jag har redan din blog bokmärkt och prenumererad på.

 3. anino said,

  Intressant dokumentär det där. Problemet med mainstreamreligion är att det alltid är öppet för infektering av mer extrema tankegångar. Steget är aldrig särskilt långt från extrem irrationalitet till hyperextrem irrationalitet… Hela det grundläggande tankesystemet är redan accepterat och gränserna är flytande.

 4. NQ said,

  Det är väl så. Och radikalernas handlingar har tyvärr stöd i Islam. Det kanske inte är den enda möjliga tolkningen, men det är ingen orimlig tolkning heller.

Comments are closed.

%d bloggare gillar detta: