Korrigering angående gängvåldtäkt

juli 19, 2007 at 11:22 f m (brott och straff)

Jag skrev i det här inlägget om en grovt gängvåldtagen 13-årig flicka där förövarna fick 10 månaders sluten ungdomsvård sänkt till 6 månader. Det visar sig dock vara fel; den artikeln som jag baserade det på skrev inte ut att domslutet blev olika för de olika förövarna.

Det var bara en av dem som fick ovanstående straff, vilket framgår av den här artikeln i GP. De övriga har ”överlämnats till åtgärder inom socialtjänstens ramar”, vilket i praktiken innebär det som en arabisk grabb en gång sa i DN, att ”det enda som händer om man våldtar en svensk tjej är att man får snacka med en socialtant.”

Med andra ord, det är möjligt att i domstol bli dömd för medverkan i en grov gängvåldtäkt på ett barn, där man utöver våldtäkten urinerar på offret, och bokstavligen inte få något straff alls.

Edit: för att ge inlägget lite mer substans än bara det vanliga hetsandet [ 😉 ] så kan jag slänga in åsikten att vi måste slopa (eller sänka) straffmyndighetsåldern. Det är rimligt att en ung person får strafflindring av något slag, men inte rimligt att en dömd gängvåldtäktsman går helt utan straff, även om det är en 14-åring.

Annonser
%d bloggare gillar detta: