utvisade brottslingar stannar

augusti 3, 2007 at 8:46 e m (brott och straff)

En anställd på migrationsverket skriver om hur det går till vid utvisning av grovt kriminella i ett inlägg postat på Merit Wagners blog.

Det saknas praktisk uppbackning av besluten (dvs någon som ser till, tvingar om det behövs, att utvisade faktiskt lämnar landet), vilket innebär att en utvisad grov brottsling bara lämnar Sverige om han känner för det. Om han inte känner för det så kan han istället vilja bli försörjd, och blir då av migrationsverket hänvisad till socialtjänsten. Där får han cash som via beskattning har tagits från dig, medan han planerar att våldta din dotter, bränna ner en skola, och råna en värdetransport. Från inlägget:

Mannen, den grova brottslingen, har inget uppehållstillstånd och har inte rätt att vistas i Sverige, men han undrar nu över vem som ska betala hans fortsatta uppehälle i Sverige.

och

Irakier, somalier, afghaner kan tryggt begå vilka brott de vill här eftersom det för dem gäller ”frivilligt återvändande”. Även iranier, eritreaner etc kan känna sig trygga oavsett vilka utvisningsbeslut de fått. Om de rivit sönder sina id-handlingar så går det inte att verkställa dem. Särskilt när det gäller iranier så vet de precis vilka id-handlingar som är tillräckliga för att de ska kunna styrka identiteten och gifta sig med någon här, men ändå inte bli verkställda efter ett utvisningsbeslut.

Annonser
%d bloggare gillar detta: