när döden kallar

augusti 7, 2007 at 3:42 e m (Uncategorized)

Det är mycket om katter i media nu för tiden. Men det skadar inte, för katter är mysiga djur. (Iofs tråkigt att läsa om när de far illa. Sluta skada katter, era svin.)

En artikel var om katten Oscar som spenderar tid hos döende patienter på ett ålderdomshem. Enligt personalen vet han i förväg vilka som är på väg att dö. Sött, när jag dör så skulle jag inte ha något emot att en liten misse håller mig sällskap.

Det hade varit lustigt om ”Oscar” inte var en katt, utan en människa. Då skulle en intervju med chefsläkaren kunnat vara som följer:

-Berätta, hur går det till egentligen.

-Jo, det är så att Oscar vet när en boende håller på att dö. Då går han dit och håller sällskap tills döden infaller. En fantastisk förmåga det där; mer än en gång har han anat sig till nalkande död hos boende där läkaren bedömt att det finns flera år av liv kvar.

-Är det några särskilda slag av dödsfall som Oscar upptäcker?

-Ja det är det faktiskt. Oförklarad kvävning tycks vara något som han känner på sig.

-Men vad gör Oscar egentligen på hemmet? Har han varit där länge? Jobbar han där? Vad säger han själv om sin förmåga?

-Tja. Han har väl varit här i några år nu. Nej, han jobbar inte här. Han är mer en slags maskot för oss. Vad han anser om sin förmåga vet vi inte, för han har aldrig sagt ett ord till oss. Han går bara runt och flinar.

Annonser

1 kommentar

  1. Anino said,

    LOL! 😀

Comments are closed.

%d bloggare gillar detta: