Mer om rondellhunden Mohammed

augusti 15, 2007 at 8:51 f m (islam)

Motiveringen till varför Vilks mohammedhund inte tillåts visas på utställning är som bekant att de inte kan garantera säkerheten (varken i första fallet eller det senaste), med tanke på eventuellt våld av muslimer. Om detta har Vilks en märklig kommentar:

Beslutet blev en överraskning för Vilks, som också tycker att styrelsen formulerar sig på ett dumt sätt. Det hade varit smartare att säga att det handlar om en kräkning [sic…] än att man är rädd för säkerheten.

Tvärtom så är det utmärkt att man angav säkerheten som skäl (åtminstone för oss), annars skulle det förmodligen aldrig blivit någon debatt om saken. Dessutom är jag trött på den respektlöshet mot sanning som uppvisas av så många, Vilks i det här fallet. Man ska inte ange det skäl som är ”smartast” utan det som är sant. Den höga toleransen mot lögner i vår kultur är en av dess värsta sidor.

I övrigt kan nämnas att Vilks har en starkt kunskapsrelativistisk hållning (vilket framgår av ett längre citat någon publicerade i en kommentar i hans blog, som Vilks själv kommenterade utan att förneka) , någon variant av ”det finns ingen sanning”, vilket urholkar hans försvar av yttrandefrihet och västvärlden. Men eftersom han ändå verkar ha hjärtat på det rätta stället och en god portion mod så kan man ändå applådera hans kamp med mohammedhundarna. : )

Annonser
%d bloggare gillar detta: