Wikipedia, Jihad Watch

augusti 30, 2007 at 6:00 f m (islam)

Det svenska inlägget i Wikipedia om den utmärkta sidan Jihad Watch är ett bra exempel på varför man inte kan lita på Wikipedia i politiskt känsliga frågor. De första tre meningarna är OK (och borde vara det för alla parter), men återstående del tar ställning mot Robert Spencer, förmedlar felaktigheter, är dåligt formulerad och innehåller flera tydliga skrivfel. Här är hela inlägget (förutom de externa länkarna) som det är i skrivandets stund:

jihadwatch är världens största islamkritiska hemsida och blogg. Den drivs av Robert Spencer som har skrivit flera böcker kritiska mot islam och på hemsidan samlar han information och nyheter om militant islamism. Enligt Spencer så är syftet med hemsidan att informera allmänheten om vilken roll ideologin bakom Jihad spelar i konflikten mellan islam och västvärlden. Många är kritiska till att man ofta skriver saker som inte alls är sanna och försöker sprida propaganda mot Islam. enligt vissa, så har robert spencer endast gjort sidan för att han själv ogillar Islam och vill få andra att HATA Islam. han påstår (indirekt)att muslimer är allihopa terrorister, detta kan självklart inte stämma då 1,4 miljarder personer är muslimer.

Annonser

2 kommentarer

 1. Gustafsson said,

  Fin observation.

  Det är uppenbart två personer som skrivit texten. Första halvan är korrekt återgivet utan tyckande slagsida.

  Sedan har någon med mycket sämre språkbehandling gått in och ”redigerat” – lagt in en egen (och mycket ”tyckande”) avslutning.

  Lite kul därför.

 2. NQ said,

  Jovisst, så ligger det förstås till. Det är nästan så att jag hoppas att ingen ändrar på den andra delen, för den är kul och ger en bild av vad för slags kritiker som RS har. : )

Comments are closed.

%d bloggare gillar detta: