invandring, Per Gudmundson, SD

september 2, 2007 at 11:16 e m (Uncategorized)

Per Gudmundson gissar, sannolikt korrekt, att SD kommer att hamna i riksdagen efter nästa val, och diskuterar i det här inlägget vad man kan göra för att minska deras röstbas och inflytande. Han menar att skadan redan är skedd, och att det man ska inrikta sig på nu är ”skadereduktion”, att ta folks missnöje angående invandring på allvar och genomföra några reformer i den riktningen.

Som en del av skadereduktionen föreslår han följande:

Man kan tänka sig: hårdare tag mot tvångsgifte, krav på id-handlingar för att få asylansökan prövad, utvisning vid brottslighet eller varför inte språktest för medborgarskap. Dessa reformer skulle inte skada det humanitära i samhället i allt för hög grad, även om det skulle göra viss åverkan, förstås.

Bra förslag. I sig själva alltså, inte som ”skadereduktion” (eftersom jag inte ser något behov av att motverka SD). Det enda att invända mot är väl i så fall att Per Gudmundson själv anser att dessa förslag i någon mån skulle göra samhället mer inhumant.

Han skriver också om marknaden och marknadsåtgärder. Om invandrare (och svenskar, förmodar jag) bara får jobb, menar han, så löser sig problemen:

I mina ögon är, självfallet, den bästa lösningen att vi förändrar vår arbetsmarknadspolitik så att de som flyttar hit kan etablera sig i arbetslivet, förändrar vår välfärdspolitik så att den inte uppmuntrar till bidragsberoende, förändrar vår kriminalpolitik så att medborgarna skyddas från brott, samt förändrar vår asylpolitik så att de som har rätt till asyl får det medan de som inte har rätt till asyl får söka andra vägar – som arbetskraft, exempelvis – att flytta till Sverige om de nu vill det. I detta, tyvärr tämligen avlägsna, scenario åtnjuter människor friheten att flytta dit de vill. Människor uppfattas där inte som en belastning på välfärdssystemet, utan som den tillgång de är och har potential att vara.

Och jag förmodar att han menar marknadsliberala åtgärder för att skapa arbeten. Med det är det bara att hålla med, problemet är bara att det finns problem mer allvarliga än arbetslöshet. Problem som inte försvinner av att folk får arbete. Och det är vilka övertygelser som folk har, och hur dessa övertygelser (inte) överensstämmer med västvärldens samhällen.

Det är möjligt, vilket somliga menar, att det finns en tendens i fria samhällen att befolkningen går mot rationella övertygelser, men det är i så fall under förutsättning att inflödet av personer med motsatta övertygelser inte är för stort. Sverige är ett befolkningsmässigt litet land, lätt att översvämma.

Annonser

2 kommentarer

 1. Fröken Sverige said,

  Det han säger är: För att motverka sd, så måste man ta över deras politik till stor del…..

  Sen tror jag att OM folk tvingas i arbete….så kommer folk inte vara så intresserade av att ”fly” till Sverige mer. Hit ”flyr” man ju för att allt är gratis. Men kulturskillnaderna kommer ju inte överbyggas av det så klart….repatriering av icke assimilerade muslimer kommer att vara nödvändig.

  Och vi kan ALDRIG börja särlagstifta för dem.

  Det är tre år kvar till val. De andra partierna kommer sno som bara den av sd. Men kan folk lita på de etablerade partiernas vallöften? Göran Persson höll 2 vallöften på 12 år.

  🙂

  /FS

 2. NQ said,

  Jag tror att Sverige är rätt attraktivt som värdland oavsett om det innebär arbete eller ej. Men det är klart, stora möjligheter till glidarliv på bidrag är förstås särskilt attraktivt för en del (inklusive svenskar). Ingen skulle t ex flytta till USA för att leva på bidrag. Men till Sverige? Säkerligen en del.

  Hur som helst så ska det bli intressant att se vad som händer politiskt i Sverige de närmaste åren.

Comments are closed.

%d bloggare gillar detta: