Muhummad Taqi Usami: ta över värdlandet med våld

september 8, 2007 at 1:31 e m (islam)

Närmare hälften av Storbritanniens alla moskéer är kontrollerade av jihadister. Eller nej, av en viss jihadistisk grupp, och det finns som bekant ett antal (som också kan göra anspråk på moskéer).

Sedan är det inte så att de övriga, de icke-jihadistiska, moskéerna är oskyldiga. Denna predikan i en svensk moské skulle inte räknas som jihadism, men den förespråkar ändå sharia och säger att Allah ”har ett förnedrande straff i beredskap för dem som smädar profeten.” Vidskeplig, ociviliserad smörja med andra ord.

Tyvärr verkar det inte bättre än att en stor majoritet av alla moskéer är västfientliga i allra högsta grad – och nära hälften, åtminstone i Storbritannien, så till den grad att det är jihadistiska.

Det börjar bli tröttsamt med alla lögner om att det bara är en liten grupp inom Islam som är problemmakare.

En globalt högt aktad Pakistansk muslimsk auktoritet, Muhummad Taqi Usami, med starka band till ovannämnda moskéer i Storbritannien och en frekvent besökare av desamma, säger, utan att skräda på orden, att muslimer ska leva stillsamt i sina värdländer tills de är starka nog att med väpnad kamp ta över nationen. Han är en av många muslimska auktoriteter som uttrycker en sådan målsättning.

Annonser

2 kommentarer

 1. Gustafsson said,

  Alla muslimer är förvisso inte islamister.

  En andel är islamister.
  En betydande andel muslimer SYMPATISERAR med islamister.

  Stödet bland den muslimska allmänheten för tex bin Ladin ligger världsvitt på en alarmerande hög nivå.
  http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/5111248.stm
  Pew-undersökningar därefter bekräftar tendensen.

  Vad man efterfrågar som västerlänning är, tror jag, det breda öppna och organiserade motståndet mot islamismen inom islam. Hos de så kallade ”vanliga” muslimerna.

  Denna motkraft måste muslimerna skapa själv. Och jag tror inte det kommer att ske.

  Utan denna motkraft är inte islam en seriös samtalspartner, för utan den kan vi inte skilja på ”god” och ”ond” isalm.

 2. NQ said,

  Jag skulle använda termen ”islamist” mer om det fanns en bredare överenskommelse vad det innebär. Som jag ser det så är en islamist en muslim som är anhängare av islamism, politisk Islam. Och då är en stor majoritet av världens muslimer islamister, och kanske en majoritet i västvärlden också (det är en öppen fråga, men undersökningar visar att 1/3-2/3 öppet säger sig vilja ha sharia).

  Problemet är att ”islamist” ofta tolkas som en muslim som stödjer våld och terrorism (dvs en synonym till ”jihadist”), och den andelen är betydligt mindre än anhängare av islamism.

  Så vi har muslimer (som är alla som följer Islam), islamister (som är muslimer som stödjer politisk Islam), och jihadister (som är islamister som är beredda att använda våld för att sprida sin religion). (”Terrorist” känns som en onödig term eftersom den gruppen täcks av ”jihadist”.)

Comments are closed.

%d bloggare gillar detta: