nytt muslimskt angrepp på yttrandefriheten

september 18, 2007 at 3:01 f m (islam)

Det muslimska fatwarådet i Europa har sammanställt en fatwa i tio punkter, där de bland annat uppmanar muslimer att ta avstånd från våld. Och självklart är det det som denna artikel i Expressen tar fasta på, både i rubrik och innehåll. Men de är också informativa nog att publicera de tio punkterna, så att var och en kan utvärdera innehållet.

De flesta punkterna är angrepp mot yttrandefriheten och mohammedkarikatyren. Bland annat:

2. Vi slår fast om vår övertygelse om den fria pressen och strävar efter att öka yttrandefriheten. Men att kränka att andra människors helgedomar ingår inte i yttrandefrihet utan är ett brott mot de mänskliga rättigheterna.

Friheten att måla en karikatyr på Mohammed, vilket ”kränkningen” i fråga är, ingår visst i yttrandefriheten (och tryckfriheten), precis som den bör.

Men vi vet att muslimer — vanliga, ”moderata” muslimer — arbetar ihärdigt för att förstöra dessa fri- och rättigheter (och samtidigt ljuga genom att hävda motsatsen), och denna fatwa, utfärdad av inflytelserika muslimer, är ännu ett exempel på den saken.

3. Vi anser att karikatyren strider mot vår strävan mot en positiv integrering mellan olika europeiska samhällen där islam ingår.

Det är allt som krävs för att motverka deras strävan – en karikatyr till Tälleruds hembygdsgård. (En strävan som många för övrigt inte har – samstämmiga rapporter visar motsatsen, att de väljer att leva ointegrerade.)

Och så innebär denna karikatyr tydligen, vilket de upprepar jämt och ständigt, att man kränker över en miljard muslimer. Som jag har sagt, inser de hur fanatiska och galna de får dem att verka? Ännu ett tecken som visar på vilket fientligt element i samhället de är. Utan dem så skulle vi slippa alla dessa förbannade problem som de medför, i form av våld, krav och motbjudande kärleksförklaringar till krigsherren Mohammed.

Varje punkt i fatwan kan kommenteras utförligt om man så vill, men det här får räcka. Men följ länken och läs punkterna.

Annonser
%d bloggare gillar detta: