Statistik, multikulturalism, idéer

mars 9, 2008 at 8:39 f m (Uncategorized)

Om statistik, multikulturalism och idéer. Som titeln säger. Därtill förklaras västvärldens (undvikliga) fall, och på slutet en fet brasklapp.

Låt oss anta att 10% av alla som bor i ett visst område drabbas av brottslighet förr eller senare. Då skulle media och många andra utan vidare utgå från att det innbär att var och en av alla boende i det området löper en risk på 10% att drabbas. Men det är förstås nonsens, för det finns ingen likformig sannolikhetsfördelning mellan utfallen (brottsoffren). Vissa löper en mycket större risk än så, andra en mindre. Om det verkligen var sant att man alltid löper en 10%-ig risk, varför försöka vara försiktig? Om risken var oförändrad oavsett om man är ute på natten eller dagen, oavsett om man umgås med anständigt folk eller hänger i knarkargäng, oavsett vad, varför vara försiktig?

Det är egentligen häpnadsväckande att missuppfattningar av det slaget kan spridas, med tanke på hur uppenbarligt felaktiga de är.

Inte helt olikt fallet om multikulturalism. Alla vet att vissa kulturer är anti-liv på många sätt, att man exempelvis bestraffar och dödar folk för löjliga ‘brott’. Men om alla kulturer och kulturella företeelser är ‘lika mycket värda’ så har man inte längre någon grund att hävda att mördandet av en islamkritiker är värre än att låta denne leva. Det ena gör man i den ena kulturen, det andra i den andra. Båda är giltiga och likvärdiga förteelser enligt den idiotiska och djupt omorliska läran om multikulturalism.

Det är den verkliga orsaken till västvärldens fall; folks oförmåga och ovilja att välja rätt idéer, att prioritera sanning över (skenbara) praktiska fördelar, att våga utmana och hamna i konflikt. Inte för att det krävs mycket mod eller självständighet att utmana multikulturalismen nu när det multikulturella skeppet är halvsjunkt, men idén har funnits i decennier och det har krävts att folk får kniven mot strupen för att börja tänka i nya banor. Det är tragiskt eftersom den multikulturella idén är så uppenbart dålig redan innan man ser konsekvenserna i praktiken.

Och nu, (trumvirvel) brasklappen:

Därmed inte sagt att det finns något intrinsikalt bättre med västvärldens kultur, utan alla företeelser får utvärderas för sig, med främjande av liv och lycka som måttstock. Det är bara det att västvärldens kultur enligt denna måttstock råkar vara överlägsen på många områden. Men ändå, det finns helt klart en del intressanta och värdefulla element i andra kulturer.

Annonser
%d bloggare gillar detta: