ren övervakning i mjölpåsen (del 2)

juni 4, 2008 at 3:27 f m (Uncategorized)

Flera steg har tagits mot en ny integritetskränkande och farlig lag. Det sista steget kommer att tas i riksdagen den 17:e Juni.

Det är lagen som gör det möjligt för FRA att avlyssna all data- och teletrafik som passerar landets gränser. Dvs. bland annat epost, hemsidor och telefonsamtal.

Det är inte tillräckligt att suga ur befolkningen deras resurser för att föda parasitklassen — de alldeles för många politiker och byråkrater med sina för höga löner och för många förmåner –, folket måste också kontrolleras och kuvas. Med motiveringen att det är för ”vårt bästa”, förstås.

Rätt till ett privatliv? Glöm det. Den som vill ha något privat är förstås en kriminell person som måste övervakas. Folk med rent mjöl i påsen har väl inget behov av privatliv. Och ‘rent mjöl’ är förstås det som parasitklassen bestämmer att det är. Med några steg till så skulle man exv. kunna få det till att regim- och islamkritiker nog har ganska orent mjöl i sin påse.

Media har varit nästan helt tysta. Här är två texter, en ledare i SvD och en artikel i Computer Sweden.

Läs- och lyssnartips: Integritetens Lilla Röda, av Per Ström. En förvånansvärd bred (men kanske inte så detaljerad) genomgång av olika argument mot övervakning. Eller med hans egen beskrivning: ”en lathund och argumentsamling för integritetsanhängare.”

(Del ett av det här inlägget, och ett inlägg om anonymitet.)

Annonser
%d bloggare gillar detta: