sharia populärt bland muslimer

augusti 6, 2008 at 1:45 f m (Uncategorized)

En ny undersökning bland Storbritanninens muslimer visar samma sak som en rad med tidigare undersökningar de senaste åren, att en stor andel muslimer stödjer sharia och en världsomfattande islamsk stat (kalifat).

  • 40 per cent support the introduction of sharia into British law for Muslims
  • a third back the notion of a worldwide Islamic caliphate (state) based on sharia law

Följande är ganska lustigt:

The survey found that extreme Islamist ideology has a profound influence on a significant minority of Muslims on campuses across the country.

Om nu denna ”signifikanta minoriteten” faktiskt har lyckats ‘konvertera’ många muslimer av det övriga slaget så måste man väl därefter räkna dessa konvertiter som islamister (anhängare av politisk Islam) också? Visserligen är 40% fortfarande en minoritet, men en rätt stor sådan.

Dessutom, notera att siffror gäller för de muslimer som öppet är anhängare av islamism. Självklart förstår de flesta muslimer att icke-muslimer tolkar omfattande stöd för islamism bland muslimer som alarmerande, vilket minskar chansen att faktiskt införa sharia, och kan lätt ljuga när de blir tillfrågade.

Sedan är det förmodligen många som ligger på gränsen till att vara anhängare av sharia, som kommer att svänga i takt med att sharia kommer närmare. Anledningen att islamister har en sådan stor framgång när de rekryterar är att icke-sharia muslimer är mottagliga för deras budskap. Och islamisterna har förstås Islam på sin sida; de kan lätt stödja sina uppfattningar med hänvisning till islamska skrifter.

Mer om undersökningen här.

Annonser
%d bloggare gillar detta: