verkligheten är vad den är

september 12, 2008 at 7:49 e m (Uncategorized)

Aftonbladet har en artikel om en 21-årig kvinna som blev nedslagen av 20 killar.

De skrattade medan de sparkade henne i huvudet när hon låg på marken medvetslös.

Känns som om det är dags för ”experter” att rycka in förklara att gärningsmännen ”inte förstår/menar vad de gör”. För det så svårt att veta att det kan orsaka skada att sparka en liggande person i huvudet, eller slå någon med medhavda vapen som knogjärn.

Som ofta är fallet när gäng anfaller så var de invandrare, citerar från artikeln:

Personer med utomvästlig invandrarbakgrund har helt enkelt oftare destruktivt innehåll i sina sinnen, mentalt innehåll som kommer från påverkan av sin egen levnadsfientliga kultur (där inte sällan islam är en central komponent). Inte sant för alla förstås, och det skiljer sig också en hel del mellan olika grupper.

Journalister och många andra har utkämpat ett krig mot verkligheten i många år. De har uppfattningen att verkligheten inte är vad den är, utan kan formas av ens verklighetsuppfattning. Om man bara beskriver verkligheten på ett visst sätt så förändrar man den. Om man bara undviker vissa fakta så försvinner de. Om man bara har vissa förväntningar så formas verkligheten därefter. Åt helvete med verkligheten, vad som räknas är ideologi. Det har varit en slags tillämpad postmodernism.

Men verkligheten är vad den är. Man kan förneka krig, våld, lögner och svek, och vad orsakar dessa saker, men den enda effekten av det är att man är blir sämre utrustad att hantera dessa problem; man berövar sig själv och alla man lyckas påverka chansen att hitta verkliga lösningar. Man bidrar till att problemen fördjupas och förvärras.

Några av de fakta som måste erkännas är följande:

#1. Somliga kulturer är mer livsfrämjande än andra. Givet att man värderar liv, lycka och värdighet så måste man säga att dessa kulturer är bättre. (Hedersmord, könsstympning, maktmissbruk, korrumption, djup vidskeplighet, olikhet inför lagen, åsiktsförbud, med mycket mera, är alla integrala delar av många kulturer. Dessa element är rent av vanligare i världen än deras motsatser.)

#2. Utomvästliga invandrare är ofta tungt influerade av sina ursprungliga kulturer och kommer därför att i högre grad uppvisa livsfientliga beteenden. Det gäller också barn i familjer från dessa kulturer, även om de är födda i Sverige. Muslimer är ökända för att hålla fast vid sin vidskeplighet och övriga medeltidsuppfattningar.

#3. En nation med för många personer med huvudet fullt av levnadsfientliga idéer går under. Världen är full av exempel.

#4. För att kunna möta problemen behövs mätning och upplysning. Dvs, det behövs en del beräkningar av invandringens kostnader, inklusive dolda utgifter som sjukhus- och domstolskostnader, och kanske någon form av uppskattning av förlorat socialt kapital (vars förlust kanske är ännu värre än den rent ekonomiska).

Mätningarna ska göras utan ideologiska skygglappar där man i förväg bestämmer sig för att ”invandringen bara är en tillgång” eller liknande, och resultaten ska vara tillgängliga för allmänheten. Media ska inte av ideologiska eller uppfostrande skäl dölja information för allmänheten.

Befolkningen har rätt att få en så fullständig och exakt bild av samhället och dess utveckling som möjligt.

Var diskussionen om invandrarvåld än bär av så måste fakta beaktas. Verkligheten är vad den är och den måste erkännas till 100%, hur svårt och smärtsamt det än kan vara för vissa.

Artikeln nämner också:

Södertälje har tidigare haft problem med gäng och etniska konflikter.

Etnicitet, som delvis involverar gener, är egentligen en olycklig beskrivning eftersom problemet även i så kallade ”etniska konflikter” är (ofta kulturpåverkade) idéer. Problemet är inte etnicitet, utan att de som ingår i konflikten tillskriver etniciteten betydelse. Så det är fortfarande, som det alltid är, vad folk har i huvudet som har betydelse.

Annonser
%d bloggare gillar detta: