stenkastning på djur, leve mångfalden

maj 13, 2009 at 2:28 f m (Uncategorized)

Ett 50-tal ungdomar i invandrarförorten Bredäng har roat sig med att leka palestinier och kasta sten mot cirkusdjuren under en föreställning. Det är alltid så i Bredäng säger cirkuspersonalen.

Polis tillkallades. Och nu kommer det:

I och med att personalen inte ville göra någon polisanmälan försökte patrullen förklara allvaret i situationen genom att tala barnen tillrätta.

”Förklara allvaret” och ”tala barnen tillrätta”. Jag undrar hur det gick till. Dessa barn och ungdomar vet att de förstör och tillfogar smärta och skada. De är anledningen till att gör vad de gör — de tycker om resultatet av sina handlingar. Rapporter från gängvåldtäkter beskriver ofta hur förövarna skrattar och glädjs åt situationen.

Resultatet?

– Men de var föga intresserade av att lyssna.

En timme senare var stenkastningen igång igen.

Man får i alla fall erkänna att dessa beteenden medför ökad mångfald för samhället. Vore det inte tråkigt om alla avstod från att kasta sten på djur, våldta, misshandla, förakta kvinnor, och så vidare? Leve mångfalden.

Annonser

6 kommentarer

 1. soli01 said,

  No Quarter – du kör med ironi, ser jag. Ja, vad ska man egentligen göra åt denna utveckling. Följa upp det hela och de som har medverkat till stenkastningen måste tas i ”örat”. Inte handgripligen, men enda effektiva sättet att få ett slut på detta ofog för framtiden är att polisen ger sig tid att kontakta föräldrarna. Det räcker om de kontaktar några i alla fall. Har själv jobbat som radiobilförare under många år och vi tillämpade alltid kontakt med föräldrar och även meddelade de sociala myndigheterna vid behov..
  Alltså: Kontakta föräldrarna ni poliser som tjänstgör i dag. Där tror jag det brister!

 2. NQ said,

  Polisen borde definitivt gått hårdare fram, och det synd att cirkuspersonalen inte valde att polisanmäla, men det kanske gör varken till eller från med tanke på att polisanmälningar sällan leder någonstans ändå. Särskilt inte för förövare som är under 15 — tom. gängvåldtäksmän som är under 15 slipper straff (de lämnas över till de sociala myndigheterna).

  Men sedan behövs det också djupare förändringar i samhället. Vi behöver stå upp för västerländska värderingar och ideal, och rent praktiskt behöver vi begränsa invandring från vissa kulturer. Med mera.

  (För övrigt har SVD eller Twingly tagit bort länken till min blogg…)

 3. soli01 said,

  Att vi ska tillföra nytt blod är aldrig fel, men jag är även lite försiktig när det gäller allt för mycket från muslimska länder.(De gifter sig oftast med varandra) Vi hade en stor invandring 1600-1700- talet främst från Belgien, och det var inte fel. Nu har vi människor som har en mycket avvikande uppfattning om det mesta som kommer och då kan det i slutändan bli problem. En måttfull invandring är bara bra, men då ska även en blanding ske annars ser det inte bra ut för framtiden – ca 50 år….

 4. NQ said,

  Jag tänkte mest på just muslimer. De är ökända för att inte integreras (eller assimileras) och istället kräva att värdländerna anpassar sig till dem. De anser också att koranen och haditerna, med sitt barbariska budskap med våldsuppmaningar mm, är bra källor att leva efter, och att ”profeten” Mohammed, med sina anfallskrig och sin blodtörst, är en god förebild. Det är ett problem, inte bara för Sverige utan hela världen.

 5. soli01 said,

  Finns mycket att ha invändnigar mot när det gäller det du nämnde här.Ska inte gå in på detta, men jag har många frågor till dessa människor om det alltid är rätt vad de vill framhävda.

  Vi måste dock vara observanta på den nu rådande utvecklingen och inte vara rädda att se lite längre in i framtiden. Våra styrande kryper undan på något sätt och vill inte stöta sig med dessa människor och jag tror, att det är fråga om rädsla.
  Vi måste kunna ha invändingar mot alla religioner om vi anser det. Kristendomen är betydligt lättare för oss att acceptera även om denna haft svarta perioder.I dagens läge anser jag att den faktiskt är bäst bland våra religioner och själv stödjar nämnda.

 6. NQ said,

  Jag är ateist, men jag föredrar helt klart att dela mark med dagens fromma kristna än med muslimer, även om det finns bättre muslimer också.

  Kritiken mot politikerna växer, särskilt i frågor som rör invandring och integration. Det kan nog bli en stor valfråga 2010.

Comments are closed.

%d bloggare gillar detta: